ΙΠΠΟΦΑΕΣ

ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα (σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο), ιχνοστοιχεία (χρώμιο, σελήνιο, κάλιο κτλ. ),αμινοξέα και βιταμίνες

Περιέχει περισσότερα από 15 υπέραντιοξειδωτικά(λυκοπένιο, ζεαξανθίνη κτλ)

Το έλαιο του καρπού, είναι η καλύτερη ενιαία πηγή, που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταμίνη Ε-C-Β, την β-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3, ωμέγα-6, ωμέγα-9, ωμέγα-7), τα φλαβονοειδή και την χλωροφύλλη και έχει ευεργετικότατη επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο οξείδωσης, ιδίως του ορθού και του παχέος εντέρου, του στήθους, του προστάτη του παγκρέατος και του ενδομήτριου και βοηθάει ελαφρώς στη μείωση της πίεσης

Έχει υψηλότερο επίπεδο βιταμίνης C από αυτό των πορτοκαλιών, γι’ αυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα, καθώς και στην καταπολέμηση του άγχους

Το έλαιό του,  έχει μια θεραπευτική αποτελεσματικότητα στον αποχρωματισμό δερμάτων, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην σκλήρυνση του δέρματος, στην απολέπιση, στην ακμή και στην επαναλαμβανόμενη δερματίτιδα.

Αυξάνει την δύναμη και αντοχή, τις επιδόσεις και βοηθάει στην απώλεια των περιττών κιλών.

Θρεπτική αξία ξηρών καρπών

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Tα κράνμπερι και μερικά άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες και

ΒΡΩΜΗ

Χάρη στην πλούσια διατροφική της αξία η Βρώμη βοηθάει: Στη

ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν