Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που συνεισφέρουν στην υγεία της καρδιάς, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμούν ορισμένες ασθένειες.
Περιέχουν διάφορες ποικιλίες της βιταμίνης Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Η κατανάλωσή τους βοηθάει στη ρύθμιση της «κακής» χοληστερόλης και καταπολεμά την φλεγμονή των τοιχωμάτων των αρτηριών. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει καθημερινή κατανάλωση αυτών των ξηρών καρπών, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης έως 12%.
Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων.
Επιπλέον βελτιώνουν τη λειτουργία των ενδοθηλίων των αγγείων.
Τα Πεκάν έχουν ιδιαίτερη γεύση με ωραίο χαρακτηριστικό άρωμα. Μια χούφτα (30γρ) δίνουν 195 θερμίδες.]